Moskva: Zapadne kompanije imaju zamenu

Moskva daje prioritet razvoju veza, posebno ekonomskih, sa prijateljskim arapskim i azijskim zemljama.

Izvor: B92.net

Petak, 18.11.2022.

13:43

Moskva: Zapadne kompanije imaju zamenu
Ilustracija: Shutterstock/Tsuguliev

To je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dodavši da arapske i azijske kompanije mogu zameniti zapadne koje su napustile rusko tržište, prenosi Sputnjik internešenal.

"Od velikog značaja je razvoj međuregionalnih veza sa prijateljskim državama iz redova ne samo naših suseda već i iz drugih regiona sveta. Mnoge zemlje shvataju da se, sa prestankom rada jednog broja zapadnih kompanija u Rusiji kojima je zabranjeno da rade na tržištu naše zemlje, otvaraju perspektivne niše koje bi mogli da popune njihovi ekonomski činioci“, rekao je Lavrov na sastanku Saveta šefova ruskih regiona.

Lavrov je dodao da je značaj međuregionalne saradnje sa Indijom i Turskom značajno povećan. Štaviše, partneri su zainteresovani ne samo za povećanje uvoza energenata, poljoprivrednih proizvoda, đubriva i plemenitih metala iz Rusije, već i za organizovanje zajedničke proizvodnje u različitim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: