Karlsbergu međunarodni sertifikati

Pivara Karlsberg Srbija je prva pivara u Srbiji koja ima međunarodni sertifikat kvaliteta.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.12.2006.

08:21

Default images

Kompanija Karlsberg Srbija (Carlsberg) dobila je dva međunarodna sertifikata kvaliteta za sistem upravljanja menadžmentom kvaliteta ISO 9001 i za sistem upravljanja bezbednošću hrane ISO 22000.

Nagradu je dodelila međunarodna organizacija za procenu i kontrolu menadžmenta i kvaliteta "D' Lojds redžister grup" (The Lloyd's Register Group).

Isak Šeps (Isaac Sheps), generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija, koja je pre tri godine preuzela pivaru Čelarevo, rekao je da je to prva pivara u Srbiji, ali i u sklopu Karlsberg grupe koja ima taj sertifikat.

On je objasnio da primena tog standarda, koji je u upotrebi od septembra 2005. godine, dodatno štiti potrošače pokrivanjem kritičnih kontrolnih tačaka i preduzimanjem preventivnih mera kako bi se izbegle neželjene posledice, a kvalitet svojih proizvoda dovodi na nivo onih iz Evropske unije.

Šeps je istakao da je pre par dana pivara u Čelarevu dostigla prodaju milion hektolitara svojih piva u ovoj godini, što je u odnosu na prošlu godinu 80.000 hektolitara više.

On je najavio da će Karlsberg Srbija početi izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda vrednog tri miliona evra, a da bi u narednoj godini pivara u Čelarevu trebalo da uvede sistem upravljanja zaštitom životne sredine EMS (ISO 14000), kao i standard OHSAS 18000 koji se odnosi na bezbednost i zdravlje zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: