Bugarska spremna da poveća izvoz u S. Makedoniju

Predsednik Bugarske Rumen Radev izjavio je da je Bugarska, kao najveći izvoznik električne energije u regionu, spremna da poveća izvoz u Severnu Makedoniju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.10.2022.

12:23

Bugarska spremna da poveća izvoz u S. Makedoniju
Ilustracija: Shutterstock/Menna

Na to su spremni u skladu sa pravilima evropskog energetskog tržišta i bugarskim zakonodavstvom, poštujući interes bugarskih građana i preduzeća, javlja makedonska agencija MIA.

Navodi se da je Radev preneo kako je sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarao o mogućnostima da EU finansijski podrži Severnu Makedoniju, kako bi se izbegla eventualna kriza likvidnosti te zemlje u zimskom periodu u pogledu snabdevanja električnom energijom.

Radev je podsetio da je Bugarska već osnovala zajedničku radnu grupu sa Severnom Makedonijom koja se bavi nabavkom struje iz Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: