Poskupljuje gorivo – poskupljuju i karte

Avio-kompanija Rajaner planira da podigne cene kako gorivo postaje sve skuplje, rekao je za dpa ​​šef nemačkog poslovanja irske kompanije.

Izvor: DPA

Ponedeljak, 26.09.2022.

17:36

Poskupljuje gorivo – poskupljuju i karte
Foto: Peter Krocka / Shutterstock.com

"Prosečna cena karte za Rajaner će verovatno porasti sa 40 na 50 evra [38,6 dolara na 48,2 dolara] za pet godina", rekao je Andreas Gruber.

Avio-kompanija pokušava da smanji uticaj rasta cena nafte fjučers ugovorima koji fiksiraju cene i kupovinom jeftinog parafina za svoje zalihe, ali ne može u potpunosti da ublaži rast cena goriva, rekao je Gruber, koji je i šef podružnice Rajanera Laudamotion.

Aviokompanija sebe vidi u prednosti u odnosu na skuplje rivale u teškim ekonomskim vremenima.

"U recesiji će više ljudi obraćati pažnju na cenu karata“, rekao je Gruber.

Rajaner nije jedini podigao cene: Lufthanza je, na primer, najavila veće cene za ostatak godine.

Očekuje se da će u tekućoj finansijskoj godini (aprila 2022. do marta 2023.) Rajaner prevesti 166 miliona putnika u Evropi, što je znatno iznad nivoa pre izbijanja pandemije.

U narednoj finansijskoj godini broj putnika bi trebalo da poraste na 185 miliona, rekao je Gruber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: