"Moramo da rešimo problem blokade kod Čačka" VIDEO

Radovi na auto-putu Preljina–Požega kod Čačka gotovo su zaustavljeni već više od mesec dana.

Izvor: TV Prva, Tanjug

Četvrtak, 22.09.2022.

10:30

Foto: Printskrin, TV Prva

To je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i dodao da je to zbog nerešenih problema sa eksproprijacijom i blokada meštana, te je zamolio građane da se obrate sudu i prestanu da ometaju radove.

"Blokirani smo kod Čačka već mesec i po dana, a u poslednjih šest meseci smo intenzivirali radove na toj deonici. Ja ne mislim da to što građani traže nema utemeljenje, ali ih molim da se obrate sudu, a nas puste da radimo", rekao je Momirović.

On je dodao da će, ukoliko je to potrebno, i on razgovarati sa meštanima, navodeći da slični problemi postoje svuda, ali se rešavaju, samo su kod Čačka, kako je rekao, zakucani već više od mesec dana.

"Da li je moguće da tamo blokiramo auto-put, a sad gradimo ka Požegi, spajamo Požegu, Užice, Arilje, Ivanjicu, Novi Pazar..., a ovde blokirani radovi... Da li je to moguće?", pita Momirović.

Na pitanje kada se očekuje završetak radova na Ostružničkom mostu, ministar je podsetio da je u pitanju kompletna rekonstrukcija i zamolio građane za strpljenje.

"Za to je potrebno vreme. Nemoguće je drugačije. Izvinjavam se ljudima, ali ne postoji drugi način da rekonstruišemo taj most. Nažalost, tako nešto ćemo morati da uradimo i sa Pančevačkim mostom, i u narednom periodu moramo da uđemo u rekonstrukciju i tog mosta, a ne bih licitirao datume", rekao je Momirović.

On je rekao i da se na auto-putu Beograd–Sarajevo, na deonici Bjeljina–Rača trenutno radi deo od Kuzmina do Sremske Rače, sa mostom preko Save.

"Završeno je 90 odsto tog mosta, a do kraja godine će biti završen ceo. U septembru sledeće godine puštamo naših 18 kilometara, zajedno sa mostom preko Save. Mi smo u samom finišu tih radova, ako može tako da se kaže, jer je ostalo još godinu dana", rekao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: