U ponedeljak novi javni poziv za "Moju prvu platu": Povećani iznosi novčane naknade

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu uredbu o programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2022.

15:31

U ponedeljak novi javni poziv za
Foto: ValentinaPopovic/Shutterstock

Njome su povećani iznosi novčane naknade nezaposlenim mladima koji će biti uključeni u ovaj program po novom javnom pozivu.

Za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno, saopšteno je iz Vlade.

Novi javni poziv raspisaće Nacionalna služba za zapošljavanje u ponedeljak 22. avgusta, a sve informacije biće dostupne na veb-sajtovima: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

Do sada su realizovana dva ciklusa programa, u koji je uključeno oko 18.000 mladih.

Cilj ovog programa je osposobljavanje za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja.

Programom „Moja prva plata" stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećavanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i zapošljavanje, imajući u vidu da je položaj mladih na tržištu rada nepovoljniji u odnosu na opštu populaciju u Republici, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: