Ukrajina zainteresovana za Luku Bar

Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

11:29

Ukrajina zainteresovana za Luku Bar
Ilustracija: Shutterstock/Vereshchagin Dmitry

Kako je saopšteno portalu podgoričkog Dana iz ovog resora, to je učinjeno povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi.

"U slučaju postojanja daljeg interesovanja sa ukrajinske strane, neophodno je pristupiti pregovorima sa organima upravljanja privrednih društava koja upravljaju lučkim područjem, kao i organima upravljanja AD ''Montekargo'', koji bi za cilj imali eventualno zaključivanje komercijalnih ugovora", naveli su iz Ministarstva kapitalnh investicija.

Podsećaju da Vlada Crne Gore, u tom slučaju, ne bi bila ugovorna strana, jer je reč o komercijalnim, a ne međudržavnim ugovorima.

Iz Ministarstva na čijem je čelu Ervin Ibrahimović poručuju da su o uslovima i potencijalnim modalitetima saradnje, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, za pregovore i potpisivanje ugovora ovlašćeni predstavnici privrednih društava.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da su, imajući u vidu značaj ovakvih komercijalnih poslova, ne samo za Luku Bar, nego i za ostale privredne subjekte u Crnoj Gori, spremni da pruže punu administrativnu podršku kako bi se omogućili što bolji preduslovi za realizaciju komercijalnog ugovora.

"Ukoliko bi došlo do njegovog zaključenja. Imajući u vidu da na području Luke Bar postoje specijalizovani terminali za suve rasute terete, terminal za tečne terete, terminal za RO-RO i generalne terete/kontejnerski terminal, Luka Bar sasvim izvesno može pružiti sve lučke usluge koje su bile predmet načelnog interesovanja Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori", navode iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: