Austrija bez prekida puni skladišta: Cilj dostižan?

Ministarka energetike Austrije Leonore Gevesler ocenila je da iako se punjenje skladišta gasa sprovodi sporo, cilj popunjenosti od 80 odsto do zime je dostižan.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

08:22

Austrija bez prekida puni skladišta: Cilj dostižan?
Ilustracija: Shutterstock/g_tech

Prema trenutnom stanju je popunjenost skladišta 56 odsto, što iznosi 53,6 teravat-sati, a to je 60 odsto godišnje potrošnje Austrije.

Pošto trenutno Austrija dobija dnevno između 300 i 450 gigavat sati gasa iz Rusije, cilj popunjenosti skladišta od 80 odsto do 2.novembra čini se dostižnim, naglasila je Gevesler.

Snabdevanje strujom u Austriji se trenutno osigurava pretežno preko obnovljivih izvora energije.

"Kontinuirano se skladišti gas. I to u sva skladišta. Mi smo sada na popunjenosti od 56 odsto, a eksperti kažu da idemo stabilno u pravcu cilja. To je važno jer puna skladišta osiguravaju bezbednost tokom zime"; poručila je Gevesler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: