Urađena procena uticaja brze pruge Beograd-Niš

Urađena je procena uticaja projekta brze pruge Beograd-Niš na životnu sredinu i socijalna pitanja, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Izvor: B92

Subota, 06.08.2022.

16:09

Urađena procena uticaja brze pruge Beograd-Niš

Procena uticaja urađena je za celu prugu Beograd-Niš, i posebno za deonicu Stalać - Ðunis na ovoj železničkoj magistrali a dokumenta će u naredna četiri meseca biti dostupna u prostorijama i na sajtovima Infrastrukture železnice Srbije i Grada Niša, kao i na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj.

U saopštenju se navodi da je Vlada Srbije u protekloj deceniji kao jedan od svojih prioriteta postavila modernizaciju železničkog saobraćaja te da je modernizacija železničkog Koridora 10 jedna od glavnih investicija u železničkom sektoru.

Do sada je izgrađena pruga za brzinu od 200 km/sat između Beograda i Novog Sada, njena gradnja nastavljena je ka Subotici a u narednom periodu gradiće se i brza pruga Beograd-Niš, dužine oko 243 km, za brzine do 200 km/sat, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ovim projektom upravljati i sprovoditi ga Infrastruktura železnice Srbije, a očekuje se da će biti finansiran putem okvirnog zajma sa Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj, uz podršku značajnog granta Evropske Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: