Rast industrijske proizvodnje 1,8 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u septembru bila je za 1,8 odsto veća nego u istom mesecu prošle godine.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2006.

10:18

Default images

Republički zavod za statistiku je objavio i da je industrijska proizvodnja za 7,5 odsto veća od prosečne u 2005. godini.

Kako se navodi u saopštenju, u prvih devet meseci ove godine ostvaren je rast industrijske proizvodnje za 5,5 odsto veći nego u istom periodu 2005. godine.

Proizvodnja prerađivačcke industrije je u septembru ove godine bila za 2,5 odsto veća nego u istom mesecu 2005, vađenje ruda i kamena povećano je za jedan procenat, dok je proizvodnja i distribucija struje, gasa i vode pala za 0,8 odsto.

Najveći porast proizvodnje u proteklom mesecu, ako se poredi sa septembrom prošle godine, zabeležen je u oblasti trajnih proizvoda za potrošnju i iznosio je 28,2 odsto, proizvodnja netrajnih proizvoda povećana je za 6,2 odsto, dok je sirovina proizvedeno za jedan odsto više, energije za 0,3 odsto, a proizvodja kapitalnih dobara je smanjena za 18,2 odsto.

Republički zavod za statistiku je naveo da je u septembru zabeležen rast obima proizvodnje u deset oblasti, dok je u 19 oblasti koje u strukturi industrijske proizvodnje učestvuju sa 58 odsto, zabeležen pad obima prozivodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: