Malteški biznismen kupuje ostrvo kod Tivta

Malteški biznismen i građevinski mogul Džozef Porteli potvrdio je da razmišlja o kupovini najvećeg bokeljskog ostrva – Stradioti u Tivatskom zalivu.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2022.

18:51

Malteški biznismen kupuje ostrvo kod Tivta
Foto: Shutterstock/Olga Ilinich

Kazao je da ima "velike planove" za ostrvo poznatije kao Sveti Marko, ali da ostrvo još nije kupio, jer razmatra sve mogućnosti, prenosi Investitor.

Porteli je za "Tajms ov Malta" rekao da je proteklih nekoliko sedmica posetio to ostrvo kako bi "istražio mogućnosti" za razvoj. Ostrvo je već oko 15 godina u vlasništvu ruske grupacije "Metropol", odnosno njenih akcionara.

"Da, išli smo da vidimo ostrvo i zanima me jer je neopisivo lepo. Tamošnja vlada je već izradila razvojne planove, a verujem da bi ga naša vizija učinila još lepšim", rekao je Porteli, ne navodeći više detalja.

Kazao je, ipak, da ostrvo još nije kupio, uprkos takvim navodima. "Vijesti" su, pozivajući se na nezvanična saznanja, prošle sedmice objavile da je ostrvo Sveti Marko promenilo vlasnika.

"Ovo je krupna odluka koju ne možemo olako doneti. Ali, ako ostrvo kupimo, biće predato u ruke nekim od najboljih svetskih dizajnera i arhitekata", dodao je on.

Porteli je kazao kako je njegova kompanija "J. Portelli Projects" u Crnoj Gori dočekana sa najvećim očekivanjima i pažnjom.

"Prostrli su nam crveni tepih. Veoma su zainteresovani i oduševljeni našom vizijom", dodao je, prenose Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: