Mali: "Počinje prijavljivanje za vaučere"; "Od 1. novembra povećanje penzija"

Ministar finansija Siniša Mali gost je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Izvor: B92.net

Nedelja, 26.06.2022.

20:50

Mali:
Foto: Screenshot/O2 TV

Pored ministra gosti su lider SRS Vojislav Šešelj, kao i direktor agencije "IPSOS" Marko Uljarević.

"Od kada je krenula kriza, kada je krenula korona mi smo kao država reagovali snažno. Pokazali smo koliko su se isplatile reforme. Spasili smo privredu. 8,8 milijardi evra smo izdvojili iz budžeta da pomognemo našoj privredi", objasnio je ministar Siniša Mali.

"Mnogo bolje prolazimo nego drugi i manje su posledice krize", dodao je Mali.

Ministar je objasnio i kada kreće prijava za vaučere koje dobijaju građani Srbije. On je naglasio da je reč o poklonu od države.

"Prijavljivanje kreće sutra (27. jun) i svi vaučeri treba da se iskoriste do kraja oktobra"; dodao je Mali.

Prijavljivanje će ići preko Pišta Srbije, a prema rečima ministra najveće je interesovanje za srpske banje.

"Dakle, 200 hiljada novih vaučera od po 15 hiljada dinara. Inače, mi smo početkom godine izndali 100 hiljada vaučera od po 5 hiljada dinara. On koji su dobili vaučere od 5 hiljada dinara, automatski će dobiti još 10 hiljada dinara. Tako da ćemo imati 300 hiljada građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju", dodao je Mali.

On je naglasio važnost investicija koje su pokrenute pre nekoliko godina.

"U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prosotra povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno", objasnio je ministar.

Povećanje plata i penzija

"Veoma su nam važne investicije koje smo pokrenuli pre nekoliko godina. U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prosotra povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno ", naglasio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: