Vučić: Blizu smo dogovora za radnike Fijata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti u Srbiji.

Izvor: B92.net

Subota, 25.06.2022.

12:24

Vučić: Blizu smo dogovora za radnike Fijata
Foto: Printscreen/B92 TV

Pre obraćanja, predsednik je primio delegaciju predstavnika radnika kompanije Stelantis Kragujevac, u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika Fijat.

"Već dva sata vodimo razgovor sa radnicima Fijata, komplikovano je ali mislim da smo blizu dogovora i pustićemo da oni govore o detaljima", rekao je Vučić na početku izlaganja.

Vučić: "Struju više nećemo moći da kupujemo, hrane ima"

Prema njegovim rečima, nastaviće da rade sa Stelantisom na postizanju kompromisa.

"Zahvalan sa radnicima što su razumeli situaciju u zemlji. Izašli smo u susret velikom delu njihovih zahteva i privešćemo razgovore uspešnom kraju", najavio je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je danas posle razgovora sa radnicima radnicima Fijata da je premijerka Ana Brnabić preuzela najveći teret tog razgovora, a da je on želeo da prisustvuje jer se radi o teškom problemu.

Vučić je, na pitanje šta rade institucije i da svako ko je nezadovoljan dođe kod njega, kazao da je Brnabić morala da preuzme sav teret jer on nije mogao da se posveti tom problemu, ne zato što je gadljiv na radničke ruke, jer najviše ceni radnike i seljake.

„Ana je imala teške okvire, vrlo striktne. Tek sinoć smo dobili sa Stelantisom nešto što nismo imali do pre tri dana. Danas smo zajedno pozvali i Sinišu Malog i sve druge kako zakonski da izugramo da još nešto učinimo, da podignemo finansijski okvir“, objasnio je on.

Vučić je kazao da deo tih ljudi mora da se zaposli, na primer u Borbene sisteme u Veliku Planu.

„A u međuvremenu dok ih ne zaposlite da vidimo šta da uradimo. Jedan deo hoće da nastavi da radi, a drugi neće tu. Problem je što neće u Slovačku. Tu su Francuzi bili korektniji od Italijana“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: