Nemački gigant otkazuje hiljade letova

Nemačka avio-kompanija Lufthanza otkazala je u julu još 2.200 letova iz čvorišta u Frankfurtu i Minhenu.

Izvor: Biznisinfo.ba

Petak, 24.06.2022.

14:25

Nemački gigant otkazuje hiljade letova
Foto: Epa-Efe/FILIP SINGER

Kao razlog je istakla nestašicu radne snage zbog većeg broja zaraženih kovidom 19.

Pre dve nedelje kompanija je izvestila da će u julu otkazati 900 letova. U četvrtak su najavili da će “u sistemu otkazati još 2.200 od ukupno 80.000 letova”, prenosi Biznisinfo.ba.

“Otkazani će biti u prvom redu domaći nemački i letovi u Evropi, ali ne oni na klasična odredišta za odmor, koji su dobro popunjeni u sezoni”, poručili su iz avio-kompanije, dodavši da bi mogli da promene i raspored letenja.

“Sistem su dodatno opteretili štrajkovi kontrolora leta, vremenske prilike i, posebno, veći broj radnika zaraženih kovidom 19”, objašnjavaju.

Putnici će biti odmah obavešteni o otkazanom letu i dobiće, po mogućnosti, rezervacije za druge prikladne letove. Letovi u Nemačkoj do velikih aerodroma mogli bi biti zamenjeni železničkom vezom, dodaju u Lufthanzi.

I član grupe Lufthanza Brisel erlajns otkazao je ove sedmice više od 300 letova zbog trodnevnog štrajka pilota i kabinskog osoblja koji je počeo u četvrtak. Radnici protestuju protiv prevelikog radnog opterećenja i sve lošijih uslova rada.

Štrajk je u glavnom gradskom aerodromu Brisel i aerodromu Brisel Saut Šarlroa izazvao probleme za desetine hiljada putnika, napominje agencija DPA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: