Liz Tras: "Krizu treba rešiti u narednih mesec dana, inače..."

Kriza oko žita zarobljenog u Ukrajini mora biti rešena u narednih mesec dana, poručila je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras tokom posete Ankari.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2022.

15:18

Liz Tras:
EPA-EFE/STR

Liz Tras je u razgovoru sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom ponudila britansku ekspertizu koja bi pomogla u rešavanju ove situacije, prenosi Rojters.

"Vrlo smo jasni da je ova kriza sa žitom urgentna, da je treba rešiti u narednih mesec dana, inače bismo mogli da imamo razorne posledice", izjavila je Liz Tras na konferenciji za novinare zajedno sa Čavušogluom.

Ona je saopštila da je sasvim očigledno da ukrajinske luke moraju da budu zaštićene i da je potrebno omogućiti postojanje bezbednog prolaza za trgovačka plovila.

"Britanija nudi svoju ekspertizu na svim tim frontovima, kako bismo postigli da imamo mere koje će omogućiti da žito bezbedno ode, ali će za to biti potrebni međunarodni napori", naglasila je Liz Tras, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: