"Da nije bilo destruktivne pozicije Kijeva..."

"Napori Turske i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da reše ukrajinski problem žita davno bi doneli rezultate da nije bilo destruktivne pozicije Kijeva."

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.06.2022.

14:23

EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY HANDOUT

To je ocenio danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa svojim iranskim kolegom Hoseinom Amirom Abdolahijanom, prenosi Tas.

"Napori koje sada ulažu i Turska i generalni sekretar UN generalno bi odavno bili uspešni da su Ukrajina i njeni zapadni gospodari rešili problem čišćenja crnomorskih luka od mina", istakao je on, prenosi Tas.

Lavrov je dodao da Rusija i Iran "osuđuju kao neprihvatljivu praksu uvođenja nelegitimnih jednostranih sankcija, koje su u suprotnosti sa Poveljom UN", izjavio je Lavrov i pozvao "sve nezavisne članove međunarodne zajednice" da se bore protiv takvih praksi, navodi Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: