Ministar upozorio: Ko namerno ošteti vozove "Soko" – preti mu kazna od osam godina zatvora

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izdao je oštro upozorenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2022.

13:05

Ministar upozorio: Ko namerno ošteti vozove
Foto: MGSI

Naime, ministar je je upozorio sve one, koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada i imaju nameru da oštete brzi voz "Soko" da im preti kazna do osam godina zatvora.

Posle najnovijih incidenata, kamenovanja Sokola i postavljanja barijere na pruzi Beograd Novi Sad, ministar Momirović naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infratsrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni u skladu za zakonom, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Pripadnici MUP-a Republike Srbije, u saradnji sa kompanijom Srbija voz i MGSI, priveli su osobe koje su kamenovale 'Soko' voz i oštetile ga. Novi primer neodgovornog ponašanja pojedinaca je postavljanje barijera na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad. Ovakvi postupci izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja, te će stoga predstavnici ministarstva, "Infrastrukture železnice Srbije" i "Srbija voza" u saradnji sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima učiniti sve da se lica identifikuju i zakonski procesuiraju", rekao je ministar Momirović.
Foto: MGSI
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da čuvaju vozove i imovinu Republike Srbije, kako bi se železnički saobraćaj odvijao bezbedno i neometano.

"Vozovi kao i železnička infrastruktura pripadaju svima nama i jedino ih domaćinskim odnosom možemo sačuvati. Država ulaže velika finansijska sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog Sektora i molimo sve građane da se domaćinski odnose prema železničkoj infrastrukturi i državnoj imovini", apeluje Momirović.
Foto: MGSI
MGSI saopštava da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: