Triglav kupio Kopaonik osiguranje

Slovenački Triglav kupio je 95 odsto akcija beogradskog Kopaonik osiguranja. Triglav će za Kopaonik platiti 17,5 miliona evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2006.

16:00

Default images

U ponudi za preuzimanje cena jedne akcije je bila 27,3 evra. Prosečna cena akcija Kopaonik osiguranja u trgovanju na Beogradskoj berzi u poslednja nekoliko meseca bila je oko 2.000 dinara, a knjigovodstvena vrednost akcije tog preduzeća je 958,86 dinara.

U vlasništvu pravnih lica bilo je 83,2 odsto akcija Kopaonika, a najveći akcionar, sa 22 odsto akcija, bio je Atlas sistem.

Predsednik nadzornog odbora Triglava Damjan Mihevc rekao je, prilikom objavljivanja ponude za preuzimanje, da će Kopaonik doneti njegovoj kompaniji 3 do 4 procenta udela na tržištu i da je to način da se uđe na tržište osiguranja u Srbiji.     

Ukupna vrednost Kopaonik osiguranja procenjena je na 628 miliona dinara. Kopaonik osiguranje je na šestom mestu od 19 osiguravajućih društava u Srbiji sa prošlogodišnjom premijom od 11 miliona evra.

Osiguranje Triglav, koje je dostavilo ponudu i za kupovinu novosadskog DDOR-a, ima stogodišnju tradiciju i trenutno je jedna od vodećih osiguravajućih kuća u Sloveniji. Njegova ukupna prošlogodišnja premija iznosila je preko 620 miliona evra. Triglav je prisutan i u Češkoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: