Mali objavio važnu vest: "Svetska banka usvojila"

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram profilu, kako je rekao, sjajnu vest za Republiku Srbiju.

Izvor: B92.net

Petak, 27.05.2022.

12:27

Mali objavio važnu vest:
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Naime, Svetska banka usvojila je novi petogodišnji plan partnerstva sa našom zemljom, koji predviđa finansijska sredstva od milijardu dolara i temelji se na makroekonomskoj stabilnosti koju je Srbija stekla uz značajne napore.

"To je još jedna potvrda našeg dugogodišnjeg predanog, posvećenog rada, koji je pre svega usmeren na očuvanje i unapređenje životnog standarda građana, što je bilo posebno vidljivo tokom pandemije i sada kada se rešavaju ozbiljni problemi koje izazivaju potresi na globalnom nivou", naveo je Mali.

Kako je dodao, novi program pruža našoj zemlji podršku za ostvarenje bržeg, zelenijeg, otpornijeg rasta i većeg stepena inkluzije.

"Posebno me raduje to što program pruža podršku za povezivanje Srbije sa drugim ekonomijama u regionu, što će doprineti snažnom jačanju ne samo srpske, već i ekonomija regiona u celosti. Saradnja sa Svetskom bankom, za nas je od posebnog značaja jer će se uložiti zajednički napori da se dalje unapređuje poslovno okruženje, razvoj tržišta kapitala, i mobilizacija dugoročnog razvojnog finansiranja. Pre svega, mislim na obezbeđivanje zelenog i održivog rasta i pristupu finansiranju i pomoći domaćim kompanijama da se uključe u globalne lance vrednosti", naveo je ministar.

Kako je istakao, to bi trebalo da još više podstakne investicije, kao i rast naše ekonomije i osigura našu poziciju kao zemlje koja pobeđuje, uprkos izazovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: