Njihov usisivač imala je svaka kuća: Jedan od giganata bivše SFRJ ima novog gazdu

Fabrika uređaja za domaćinstvo u stečaju, Sloboda aparati iz Čačka, prodata je kao pravno lice prekjuče.

Izvor: RINA

Petak, 27.05.2022.

11:23

Njihov usisivač imala je svaka kuća: Jedan od giganata bivše SFRJ ima novog gazdu
Foto: RINA

Ona je prodata na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja upravlja ovim dužnikom.

Kupac je po ceni od 390 miliona dinara postao tročlani konzorcijum koji sačinjavaju DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge EVROPA CBA iz čačanskog naselja Ljubić, koji je i predstavnik konzorcijuma, zatim Kit komerc DOO iz Beograda - Čukarica i čačansko preduzeće Trgojug DOO za trgovinu i posredovanje, navodi se u saopštenju o prodaji kojeg poseduje agencija RINA.

Inače, preduzeće Trgojug osnovano je 2001. godine i na ovom području uživa ugled uspešnog kolektiva čiji je zakonski zastupnik i direktor Radoman Đurović.

Početna cena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti, a na nadmetanju je učestvovalo čak šest zainteresovanih kupaca sa položenom kaucijom.

Predmet prodaje na ovom nadmetanju bilo je 15 objekata Aparata, fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika, ili s pravom državine ili kao vanknjižno vlasništvo. Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Istog dana kad je nadmetanje održano 25. maja, komisija za sprovođenje prodaje proglasila je postupak uspešnim.

Privatizacija Aparata započeta je 2005. godine i nikad nije sprovedena, pogoni su zatvoreno 2008. a 2018. Privredni sud u Čačku proglasio je bankrotstvo preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: