Srpska carina zaplenila najveći tovar u istoriji

Srpska carina zaplenila je juče tovar od 50 tona neprijavljenih cigareta u tri brodska kontejnera u luici Prahovo.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2022.

15:33

Srpska carina zaplenila najveći tovar u istoriji
Ilustracija: Depositphotos/sorapopu@gmail.com

To je najveća zaplena te robe u istoriji carinske službe, saopšteno je danas.

Cigarete su raznih robnih marki, tovar je ušao kamionom iz Crne Gore, brodom je istupio ka Rumuniji, a zatim se bez prethodne prijave pojavio na carinskom području Srbije.

U toku je detaljan pregled krijumčarenog tovara a procena je da se radi o gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta što je najveća zaplena u istoriji carinske službe.

Precizna količina krijumčarenih cigareta biće poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije - javnost će biti obaveštena nakon što detaljan pregled bude bio okončan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: