Vučić o zahtevu EPS o poskupljenju struje: Neka oni kopaju ugalj, politiku nek ostave drugima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je najavu EPS-a da će struja poskupeti.

Izvor: B92.net

Utorak, 24.05.2022.

21:16

Vučić o zahtevu EPS o poskupljenju struje: Neka oni kopaju ugalj, politiku nek ostave drugima
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ponovio je da je tačno da je cena struja najniža u Evropi i da treba da bude viša.

"Nisam znao da se u eps-u bave politikom obraćanja javnosti i da znaju kako se traži povećanje cene struje. Biće poskupljenje, ali ne ni blizu 20, a kamoli 40 posto, a biće kada budemo mogli to da izdržimo da nam ne skoče sve ostale cene isto toliko".

Poručio im je da se "bave remontima i nabavkom mašina, neka se potrude da kopaju više uglja, a politiku neka ostave nekim drugim ljudima".

"Znamo koliko je niska cena i koliko je to loše za EPS, ali kada javno buduete počeli da govorite o problemima koje ste sami napravili onda imate pravo i o ovome da govorite", poslao je jasnu poruku predsednik. Istakao je i da smo mi juče imali više iz hidro nego termo energije proizvodnju.

"Promenila su se vremena moraćemo mnogo više da ulažemo u energiju".

Kako je rekao, tek je sinoć saznao za problem sa šećerom i nije imao posle ni želju da dođe u Davos.

"Iz kože bih iskočio. Koga god da pozovem biće zastupnik interesa trgovaca. Svako će da traži rupu da bi napravio ekstrprofit".

Najavio je i da ćemo da napravimo sa Iranom da oni nama daju đubrivo, a mi njima kukuruz i tako obezbedimo đubrivo za naše seljake.

"Ne zaboravite da i cenu goriva držimo pod kontolom", rekao je predsednik i dodao da ćemo stvari da uvodimo u red.

"A sad ću od EPS-a da tražim da svakog dana izdaju saopštenja. Ne mislim da ima razloga da struja poskupi 40%. Radićemo naporno, promeničemo mnogo toga i u vladi i oko vlade i u svemu drugom".

Poručio je da "onaj ko ne želi da se bori za zemlju, nemoj da se bavi državnim poslom".

"Onaj ko hoće, on će da ima mesto i moći će da radi. Sve je ucena države i pokušaj da se napravi veća zarada", zaključio je Vučić.

Najavio je da sutra ministar Siniša Mali ide u Mađarsku.

"Da vidimo za gasno skladište. Čeka nas razgovor sa Rusima i rešavanje problema snabdevanja gasom. Očekuje nas odluka oko 6 paketa sancija EU prema Rusiji i da vidimo ima li tu trećih strana kao što je bilo pre i da vidimo šta ćemo sa naftom onda", naveo je on.

Naglasio je i da ostaje da vidimo šta ćemo sa povećanjem cene električne energije i kada to možemo i koliko da uradimo.

"Pitanje za razgovor sa Putinom su i količine koje možemo da dobijemo jer trošimo više", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: