Dobio crnogorski pasoš i postao siromašniji: Buterin objavio da više nije milijarder

Suosnivač ethereuma Vitalik Buterin objavio je u petak na Tviteru da više nije milijarder.

Izvor: Investitor

Utorak, 24.05.2022.

10:27

Dobio crnogorski pasoš i postao siromašniji: Buterin objavio da više nije milijarder
Foto: EPA-EFE/Valentin Flauraud

Buterin, koji je suosnivač blockchain mreže 2014, doživio je krah njegovog tokena Ethera za 59 odsto otkako je dostigao maksimum od oko 4.800 dolara u novembru 2021, kada je njegov udeo procenjen na oko 1,5 milijardi dolara.

On je nedavno bio gost prethodne crnogorske Vlade koja mu je, na predlog tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, dodeljeno državljanstvo, podseća Investitor.

U tvitu od petka, Buterin je rekao: "Na kraju pogrešite u svojim uverenjima i (posebno ako ste u politici, ali i u nekim drugim domenima) ispraviti tu grešku znači priznati da je prethodna verzija sebe doprinela negativnoj vrednosti svetu".

On je raspravljao i o kompromisima između "otvorenog uma" i "strasti", istovremeno izražavajući podršku blockchainu čijem je stvaranju pomogao. “Napomena za trolove: ne, ethereum nije bila greška”, dodao je.

Business Insider piše je kontaktirao Buterina putem ethereuma, ali nije odmah dobio odgovor.

Tokeni TerraUSD i LUNA drastično su pali prošle sedmice, izbrisavši procenjenih 40 milijardi dolara s tržišta u nekoliko dana. TerraUSD, takozvani “stablecoin” navodno vezan za vrednost dolara, zadnji je put procenjen na oko 6 centi.

Eter je druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji nakon bitkoina, koji je izgubio otprilike polovinu svoje vrednosti u poslednjih šest meseci i oko 60 odsto je ispod svoje rekordne vrednosti od 69.000 dolara.

Buterin, kanadski programer rođen u Rusiji, jedna je od nekoliko visokoprofilnih žrtava kriptokolapsa koji je zahvatio ulagače širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: