Katar će početi da isporučuje tečni gas Nemačkoj. Ali tek 2024.

Katar se nada da će 2024. godine početi da šalje tečni prirodni gas (TPG) u Nemačku.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

10:19

Katar će početi da isporučuje tečni gas Nemačkoj. Ali tek 2024.
Foto: Dmitry Naumov/Shutterstock

To je danas izjavio zamenik katarskog premijera šeik Muhamed bin Abdulrahman Al-Tani za nemački dnevnik Handelsblat.

"Želimo da pripremimo našu američku fabriku tečnog prirodnog gasa Golden Pas u Teksasu, u kojoj Katar Enerdži drži 70 odsto udela, za isporuke Nemačkoj već 2024. godine", rekao je potpresednik katarske vlade, koji je i ministar spoljnih poslova Katara, prenosi Rojters.

Katarski emir, šeik Tamim bin Hamad Al Tani, trebalo bi kasnije danas da održi razgovore sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu, dodaje nemački list.

Nemačka ubrzava realizaciju planova o uspostavljanju TPG terminala u okviru nastojanja da se postepeno okonča uvoz jeftinijeg gasa iz Rusije, kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu, dodaje se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: