SAD predlažu alternativu potpunom naftnom embargu

Zvaničnici američkog ministarstva finansija najavili su danas da će predložiti na sastanku (G7) ove nedelje da evropske zemlje uvedu tarife na rusku naftu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.05.2022.

14:42

SAD predlažu alternativu potpunom naftnom embargu
Foto: Alexander Knyazhinsky/Shutterstock

To bi poslužilo kao brža alternativa potpunom naftnom embargu, javlja Rojters.

Tarifni mehanizam bi bio osmišljen tako da ruska nafte ostane na tržištu, ali da se ograniči iznos prihoda koji Moskvi može da ostvaruje od tog izvoza, rekli su zvaničnici Ministarstva finansija SAD novinarima u Briselu, uoči sastanka ministara finansija G7 i guvernera centralnih banaka koji će se održati kasnije ove sedmice.

Zvaničnici Evropske unije trenutno razmatraju plan o postepenom prekidu uvoza ruske nafte kao odgovor na rat Moskve u Ukrajini, ali zabrinutost istočnoevropskih zemalja članica Unije u pogledu snabdevanja predstavlja veliku prepreku za realizaciju takvog plana, dodaje britanska agencija.

Pročitajte još:

Jelenova poziva saveznike da povećaju finansijsku pomoć Ukrajini

Toplotna pumpa - spas za Nemce u vreme skupe energije?

Apokaliptično upozorenje bespomoćnog guvernera: "Milioni će postati siromašni"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: