Veliki planovi Telekoma Srbija: "Ove godine - istorijski rekord" VIDEO

Telekom Srbija će biti prva kompanija iz naše zemlje koja izlazi na evropsku berzu, odnosno koja će polovinom godine početi da izdaje evroobveznice.

Izvor: B92

Sreda, 13.04.2022.

09:04

Veliki planovi Telekoma Srbija:
Foto: Printskrin, TV Prva

Telekom Srbija će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting. Zašto je to važno i sa kakvim poslovnim rezultatima izlazi na svetsko tržište? Šta ovo znači za jednu domaću kompaniju? O tome je za TV Prva govorio generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

"Izuzetno smo zadovoljni. Rast prihoda koji smo ostvarili pre svega kao Telekom Srbija je 17 odsto i faktički za jednu godinu smo povećali prihode 130 miliona evra, a na nivou grupe smo povećali rast za devet odsto i sada na nivou grupe imamo 150 milijardi dinara godišnjeg prihoda. Što se tiče naše telekomunikacione industrije, rezultat je fantastičan. Uspeli smo da u 2021. godini, u kojoj se i dalje osećao snažan uticaj korone, zabeležimo rast prihoda i povećamo profitabilnost. Profit Telekoma Srbija je na kraju prošle godine bio 13 milijardi i viši je 2,5 puta nego 2020. Prihod će prvi put u istoriji ove godine preći milijardu evra", rekao je Lućić.

Kako je istakao, rast prihoda je baziran isključivo na rastu broja korisnika, a grupa je za samo jednu godinu broj televizijskih korisnika povećala za 150.000. Danas Telekom ima preko milion televizijskih korisnika.

"S obzirom da nam u avgustu dolazi Premijer liga na Arenu, smatramo da ćemo samo u Srbiji imati još veći rast broja korisnika, do 1,3 miliona", dodao je generalni direktor Telekoma Srbija.

Kada je reč o planovima za budućnost, Lučić kaže da vrednost kompanije raste iz godine u godinu, kao i profit, a da potezi poput izlaska na berzu samo povećavaju ove parametre.

Napomenuo je i da je Telekom otvorio fond za finansiranje startapa, te da će kompanija biti jedan od nosilaca digitalnog razvoja naše zemlje.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: