Kako sve možete da zaradite na platformi sa "ekskluzivnim" sadržajem

OnlyFans, društvena internetska platforma zasnovana na sistemu pretplate, postala je izuzetno unosna za neke influensere.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 21.02.2022.

15:39

Kako sve možete da zaradite na platformi sa
Foto: Depositphotos/Mehaniq

Među njima se naročito ističu kreatori sadržaja za odrasle koji zarađuju mnogo novca na taj način.

Kako piše Biznis insajder, brojni su načini na koje dva miliona ljudi koji kreiraju taj sadržaj mogu da zarade.

Osnovni je putem pretplate. Kako bi im neki sadržaj popstao dostupan, pretplatnici moraju da plate mesečnu ili godišnju pretplatu. Kreator sadržaja uzima 80 odsto prihoda dok ostatak pripada kompaniji. Kreator sam određuje koliko se plaća i nije lako odrediti taj iznos, piše pomenuti portal.

Morgan Edvards, zvezda OnlyFansa poznata kao "Kitty K", kaže da je isprva "tapkala u mraku" kada je određivala koliko pretplatnicima da naplati svoj sadržaj. Ali jednom kada je stekla nešto iskustva, izgradila je uspešnu karijeru na toj platformi, naplaćujući skoro 70 dolara tromesečnu pretplatu.

Drugi način da se zaradi na toj platformi, za mnoge najprofitabilniji, jeste direktna razmena poruka sa fanovima koji plaćaju po poruci ili "flat" tarifu, i stvaranje posebnog sadržaja za njih.

Koliko je para u Srbiji dato na digitalno oglašavanje? Na Instagram i Fejsbuk - 14 miliona evra

Na primer, Odri Aura je sa 3.000 pretplatnika pretvorila privatne poruke u svoj najveći izvor prihoda.

Iako razmena poruka može biti najbolji izvor prihoda za kreatore na OnlyFansu, može oduzimati mnogo vremena, pa neki od njih provode veliki deo dana odgovarajući fanovima. Takav je slučaj kada je u pitanju Džastin Džejkobs, kreator sa čak 36.000 pretplatnika na toj platformi.

Neki među njima okrenuli su se "podizvođačima" pri slanju poruka, koje zapošljavaju agencije Onlyfansa da umesto njih vode prepisku.

Ali u životu modela na OnlyFansu ima i deo iza scene. Neki kreatori osnivaju privatne "koučing" poslove i programe kurseva kao još jedan način da se zaradi novac. Aura je, na primer, počela da drži kurs na OnlyFansu pošto je dobijala upite u vezi sa savetima kako uspeti na toj platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: