Ubrzava saobraćaj za 45 minuta; "Rešen najveći problem u Srbiji"

Otvaranjem deonice auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Pakovraće rešen je najveći saobraćajni problem koji je postojao na teritoriji Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.02.2022.

11:15

Ubrzava saobraćaj za 45 minuta;
Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs

To je danas poručio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je za TV Pink rekao da će ta deonica ubrzati tranzitni saobraćaj kroz zapadnu Srbiju za 45 minuta.

Ovako izgleda vožnja novom deonicom auto-puta: "Živ nisam, šta će biti s pečenjarama?" VIDEO

Ministar je naveo da se tu radovi neće završiti i naglasio da su u planu radovi na auto-putu do Požege i dalje ka Novom Pazaru sa jedne strane i Užicu i Kotromanu sa druge.
Naplatna rampa Pakovraæe; Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs
"Cela deonica od Preljine do Požege je jako zahtevna, imamo dva tunela koja tek treba da izgradimo, Laz i Munjino brdo koji imaju tri kilometra", rekao je Momirović i dodao da deo od Preljine do Pakovraće ima 40 odsto mostova i nadvožnjaka i jedan tunel od 300 metara.
Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs
Kako je rekao, 1.200 radnika je radilo u tri smene, a od iskusnih inženjera u Putevima Srbije je, kaže, dobio pohvale za dinamiku radova, koja se odvijala i u novembru i decembru.
Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs
Momirović je naglasio da se trenutno u Srbiji gradi 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, čime se, ističe, menja perspektiva zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: