Uskoro počinje: Gradnja će trajati četiri godine, a evo gde će auto-put prolaziti VIDEO

Sve je bliži datum početka radova na auto-putu koji će se graditi preko Pešterske visoravni.

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 27.01.2022.

12:10

Uskoro počinje: Gradnja će trajati četiri godine, a evo gde će auto-put prolaziti VIDEO
Foto: Tricky_Shark/Shutterstock

Već se održavaju prvi sastanci na kojima se dogovaraju prvi radovi koji će početi u martu.

TV Prva je razgovarala sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enesom Buhićem. On kaže da će sredinom marta biti postavljeni i prvi kontejneri u kojima će biti smešteni radnici kineske kompanije koja će raditi na ovom veoma važnom putu koji će dovesti investitore u ovaj kraj.

Uskoro počinje ostvarivanje "višedecenijskog sna"

"Ove nedelje smo imali sastanak u Sjenici gde smo razgovarali sa predstavnicima te opštine, sa Putevima Srbije i kineskom kompanijom koja će biti izvođač. Definisali smo lokaciju gde će se postavljati taj kamp, gde će radnici odsedati i pripremati radove. Radovi bi trebalo da počnu polovinom marta", rekao je Buhić.

Radovi i na -10: Niče put do Miloša Velikog, moći će se i biciklom i peške FOTO

Podsećanja radi, ovde je krajem decembra bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će izgradnja ovog puta trajati četiri godine.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: