Završna faza projektovanja; "Moramo ta dva grada da spojimo sa Koridorom 10"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas početku važnih radova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

13:08

Završna faza projektovanja;
Ilustracija: Tricky_Shark/Shutterstock

On je, naime, sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, prisustvovao početku izgradnje više od 47 kilometara nove kanalizacione mreže u ovoj opštini, sa dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

"Realizacijom ovog projekta rešićemo jedno ozbiljno pitanje u ovoj opštini, i to nije jedini projekat koji Vlada Republike Srbije ovde investira", izjavio je Momirović, navodi se u saopštenju ministarstva.

On je naglasio da se još jedan važan projekat za ovaj deo Srbije nalazi pred realizacijom.

Evo od čega će Kikinda živnuti

"U završnoj smo fazi projektovanja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde. Maksimalno smo posvećeni tom projektu i ta dva velika grada u Vojvodini moramo da spojimo sa Koridorom 10, kao i sve lokalne samouprave na trasi od Novog Bečeja, Bečeja, Kule. Nekako su ti gradovi i te lokalne samouprave kaskale sa investicijama, sa otvaranjem novih firmi i fabrika, a preduslov za to su novi i kvalitetni putevi. Očekujemo da ćemo u narednih par meseci krenuti sa izgradnjom te saobraćajnice i da ćemo u naredne četiri godine povezati Sombor i Kikindu najkvalitetnijom putnom infrastrukturom koja će biti na nivou najviših evropskih standarda", rekao je ministar.

Kako se dodaje u saopštenju, u opštini Novi Bečej u okviru projekta Čista Srbija biće izgrađeno 47.580,28 metara kanalizacije mreže i dva postrojenja (Novi Bečej i Novo Miloševo) za preradu otpadnih voda, koja će obuhvatiti 17.000 stanovnika.

Širom Srbije niče najmodernija infrastruktura: Otkrivamo detalje velikog državnog projekta

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović zahvalio se ministru Momiroviću i Vladi Srbije i rekao da će se izgradnjom kanalizacione mreže rešiti višedecenijski problem u ovoj opštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: