Uskoro ističe rok: Prijave za novac od države do 31. januara VIDEO

Svi privrednici koji koriste fiskalne kase moraće da ih promene, odnosno da ih digitalizuju.

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 24.01.2022.

11:09

Uskoro ističe rok: Prijave za novac od države do 31. januara VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Rok za prijavu za novac od države je do kraja januara tako da privrednici moraju da požure.

Šta podrazumeva novi model fiskalizacije, za TV Prva je objasnio Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske uprave.

B92.net na predstavljanju novih fiskalnih uređaja; Mali: "Još samo 10 dana za prijavu" VIDEO

"Novi model predstavlja pre svega jedno veliko tehnološko unapređenje sistema fiskalizacije. Sadašnji model je u principu zastareo. On je koncipiran negde 2003. a uveden 2005, možete da zamislite kakve smo mobilne telefone imali tada, a kakve imamo danas. Dakle vreme je bio da se taj model u potpunosti zameni", kaže Dulić.

Kako ističe, napravljeno je rešenje koje u potpunosti uvažava tehnološki napredak i Poreska uprava će kroz taj novi sistem praktično dobijati račune sa svih prodajnih mesta u realnom vremenu i to ne samo zaglavlja računa, iznos, nego i stavke sa tih računa.

Mali najavio novu nagradnu igru

"Prvi korak u zameni je prijava poslovnih objekata. Dakle svako ko ima prodajne objekte mora na portalu ePorezi, na istom onom mestu gde inače podnose sve svoje poreske prijave, da unese sve svoje prodajne objekte. I do juče je nekih 106.000 obveznika to uradilo. Paralelno sa tim ide prijava za subvenciju države. Država je rešila da olakša, a moglo bi se reći i potpuno isfinansira prelazak na novi sistem, ali je za to potrebno da se oni koji žele prijave. Rok je do 31. januara, dakle još sedam dana", objasnio je Dulić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: