Oglasili se Nemci: "Na leto"

Nemačka energetska kompanija Uniper, jedan od investitora u gasovod Severni tok 2, očekuje završetak sertifikacije gasovoda ovog leta.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.01.2022.

15:32

Oglasili se Nemci:
Ilustracija: Kodda/Shutterstock

To je rečeno iz pres službe kompanije agenciji Tas.

"Očekujemo da će se to dogoditi na leto 2022. godine", naveli su iz Unipera.

Dodali su da kompanija nema saznanja o planovima Nemačke, o čemu se spekuliše u javnosti, da ne isplati kompenzaciju učesnicima u projektu ako Severni tok 2 ne bude sertifikovan.

Borba protiv Severnog toka 2 - beskorisna?

"Uvereni smo da će proces sertifikacije biti završen u skladu sa svim potrebnim uslovima", dodaje se u saopštenju Unipera.

Istovremeno, iz švajcarske kompanije Severni tok 2 AG, koja je operater istoimenog gasovoda, rekli su ruskoj novinskoj agenciji da rade na prilagođavanju važećim pravilima i zahtevima evropskog i nemačkog zakonodavstva.

"Severni tok 2 - najveća greška Merkelove"

"Kompanija Severni tok 2 ulaže potrebne napore da obezbedi usklađenost sa važećim pravilima i regulatornim zahtevima. Ovo se posebno odnosi na nemački zakon o energetskoj industriji (EnVG) kojim se odredbe Direktive EU o gasu primenjuju u nemačkim propisima", navodi se u saopštenju operatera gasovoda.

Kompanija nije komentarisala potencijalne posledice mogućih novih sankcija SAD-a.

O Severnom toku 2 stalno se priča, a šta je sa njegovim "starijim bratom"?

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 je završena u septembru 2021. godine. Operater treba da dobije odobrenje nemačkog regulatora kako bi počeo da pumpa gas iz Rusije do Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: