Na KiM preti poskupljenje struje do 40 odsto

Snabdevanje strujom na KiM trenutno je stabilno i nema restrikcija, ali je poslednjih dana povećana potrošnja zbog sve nižih temperatura.

Izvor: Kossev

Ponedeljak, 17.01.2022.

14:12

Na KiM preti poskupljenje struje do 40 odsto
Ilustracija: Depositphotos, ChiccoDodiFC

Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) zatražila je od Regulatorne službe za električnu energiju povećanje cene struje od 30 do 40 odsto, prenosi Al Džazira.

Službenik za komunikacije KEDS-a, Adljum Ramadani izjavio je da je zahtev posledica povećanja uvozne cene struje.

"Mi smo podneli zahtev za vanredno preispitivanje, po pitanju cene, reč je o isključivom pravu koje ima organ koji odlučuje, a to je u ovom slučaju RUE. Mi kao KEDS i KESCO ne možemo da komentarišemo koliko će biti povećanje, ali u smislu potražnje koju smo podneli, to je negde oko 30-40 odsto zahteva za povećanje cena, ali naravno konačna odluka ili poslednja reč će tek biti“, kaže on.

Sa 20 miliona evra kosovske vlasti obezbedile struju za ne duže od tri nedelje

Ramadani je rekao da je snabdevanje strujom na tzv. Kosovu trenutno stabilno i da nema restrikcija, ali da je poslednjih dana povećana potrošnja zbog nižih temperatura.

Naveo je i da je pre nekoliko dana zabeležena rekordna potrošnja u jednom danu – 1.250 megavata.

Sa druge strane, većina građana na KiM kaže da će poskupljenje električne energije biti neprihvatljivo, prenosi ovaj medij.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: