Dil od 620 miliona dolara: Kupuju 32 nova "blek hoka"

Filipini kupuju 32 S-70i "blek hok" helikoptera kako bi ojačali sposobnost svoje flote za brzo reagovanje, objavio je danas ministar odbrane te zemlje.

Izvor: B92.net

Nedelja, 16.01.2022.

12:19

Dil od 620 miliona dolara: Kupuju 32 nova
Ilustracija: Shutterstock/TebNad

Kako prenosi Rojters, Filipini kupuju helikoptere za više od 620 miliona dolara od Sikorsky Aircrafta, podružnice PZL Mielec smeštene u Poljskoj, koja je u vlasništvu američkog Lokid Martina.

Zvanična Manila već čitavu deceniju pokušava da modernizuje svoju dotrajalu vojnu opremu koja sadrži helikoptere iz doba rata u Vijetnamu i plovila koja je u Drugom svetskom ratu koristila Amerika.

Prvi novi S-70i helikopteri počeće da stižu sledeće godine, objavio je sekretar za odbranu Delfin Lorenzana na Fejsbuku. Kako je naveo, ostatak letelica biće isporučen u tri faze, 10 helikoptera tokom 2024, 10 u 2025. i još sedam 2026. godine.

Vlada je prošle godine kompletirala porudžbinu od 16 "blek hok" letelica kako bi zamenila flotu Bell UH-1H helikoptera.

Prethodno je ta zemlja naručila dva nova ratna broda od južnokorejskog Hyundai Heavy Industriesa za ukupno 556 miliona dolara.

U međuvremenu, Filipinima je u toku ovog meseca stigla prva tura turskih helikoptera T129 ATAK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: