EPS demantuje; bager za "Radljevo" plaća 35 miliona evra

"Elektroprivreda Srbije" demantuje netačne navode Demokratske stranke, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2022.

17:00

EPS demantuje; bager za
Foto: EPS

EPS ukazuje da je nabavka rotornog bagera za kop "Radljevo" sa montažom ugovorena po ceni od 35.489.827 evra u otvorenom postupku javne nabavke.

"Podaci iz tenderskog procesa su javni i svi zainteresovani mogu da ih provere na portalu javnih nabavki. Tokom postupka nabavke ispoštovane su sve procedure, a očigledno je da se izvorima DS pričinilo dodatnih tri miliona evra", navodi se u saopštenju EPS-a.

Kako se dodaje, na tender su 1. jula 2021. godine dostavljene dve ponude i ugovor je dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji čine Energotehnika – Južna Bačka, renomirana nemačka kompanija Tisenkrup (Thyssenkrupp Industrial Solutions A.G), kao i domaće firme ATB FOD Bor, Fabrika železničkih vozila Želvoz, Preduzeće Euro – Metal Ub, Feromont inženjering Beograd, Goša montaža, Logo centar Vrbas, DOO IT inženjering Beograd, Elektromontaža Kraljevo, Vatrosprem inovacije Beograd i BPP Group Beograda. Druga ponuda od poljske kompanije iznosila je 45 miliona evra i odbijena je kao neispravna jer je bila veća od procenjene vrednosti nabavke.
Foto: EPS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: