Poreska opominje: Rok ističe 31. januara

Rok do koga poreski obveznici mogu da se prijave za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara, saopštila je Poreska uprava.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2022.

11:00

Poreska opominje: Rok ističe 31. januara
Ilustracija: Thayut Sutheeravut/Shutterstock

Podsetila je firme da bi prvo trebalo da prijave podatke o mestima prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, kako bi se prijavili za subvencije.

U saopštenju Poreske uprave se navodi da postojeći obveznik fiskalizacije može dobiti finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji od 100 evra, kao i 100 evra po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi.

Kada je reč o novim obveznicima fiskalizacije, precizira se da oni mogu da dobiju pomoć od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, a isto toliko i za jedan elektronski fiskalni uređaj po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji.

Istražujemo: Kakva rešenja se nude za prelazak na novi sistem fiskalizacije?

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV dobijaju pomoć veću za 20 odsto, navode iz Poreske uprave.

Prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: