"Zagrlite kućne ljubimce, tako ćete uštedeti na grejanju"

Treći po veličini britanski snabdevač energijom izvinio se pošto je korisnicima savetovao da "grle kućne ljubimce" kako bi se ugrejali i uštedeli na računima.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

13:18

Ilustracija: Shutterstock/Prystai

Firma Ovo enerdži (Ovo Energy) prošle nedelje je svojim korisnicima poslala popis sa 10 "jednostavnih i isplativih načina” da im ove zime bude toplo.

Osim maženja s kućnim ljubimcima, korisnicima su savetovali da uzmu obruč i izazovu decu na takmičenje u gimnastici, vežbaju ili da počiste svoje domove. Sve to u vreme kad se u Britaniji očekuje rast cena energenata i životnih troškova.

Prema nekim predviđanjima, računi za gas i struju u aprilu bi milionima domaćinstava mogli da skoče i za više od 50 posto, prenosi 24sata.hr.

Daren Džouns, poslanik u britanskom parlamentu i predsednik Odbora za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, nazvao je savete "uvredljivim” i pozvao kompaniju da se izvini.

"Nisam siguran ko je odobrio marketinšku kampanju koja ljudima savetuje da, ako ne mogu da sebi priušte grejanje, nose džempere i jedu kašu”, napisao je Džouns naknadno na Tviteru.

Firma se u međuvremenu izvinila za sadržaj i nazvala ga "lošom procenom".

"Razumemo koliko će situacija mnogim našim korisnicima ove godine biti teška. Trudimo se da pronađemo smislena rešenja u pristupu ovoj energetskoj krizi. Neugodno nam je i iskreno se izvinjavamo”, rekli su iz kompanije za "Fajnenšel tajms".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: