Odlučeno; stiže jednokratna pomoć

Sve porodice koje dobiju drugo ili treće dete od 1. januara 2022. primaće od države jednokratnu pomoć od 100.000 dinara.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2021.

10:33

Odlučeno; stiže jednokratna pomoć
Ilustracija: Depositphotos, GoranJakus

To je odlučeno na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović prihvatio je danas amandman na sednici skupštinskog odbora kojim se definiše to pitanje. U pitanju je amandman šefa poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – Za našu decu" Aleksandra Martinovića, koji je predložio dodatnu pomoć za porodice sa decom.

Dmitrović je rekao da je amandman nastao u korelaciji svih koji su radili na pripremi zakona i mera za pomoć porodicama.

"Na inicijativu predsednika Srbije Aleksandrom Vučića, ponovo smo seli i prošli kroz budžet i finansije i očekivanja i došli do zaključka da ovo može u finansijskom smislu da izdrži, tako da sam apsolutno za ovaj amandman", rekao je ministar.

Poslanica SNS Milanka Jevtović Vukojičić, koja je predsedavala sednici odbora, rekla je za Tanjug da ostaje pravo koje majke ostvaruju za drugo dete da u periodu od dve godine dobijaju pomoć od 10.000 dinara, odnosno po 12.000 dinara u narednih 10 godina.

Ona je navela da će majka koja rodi dvojke dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od 400.000 dinara, odnosno za trojke 500.000 dinara.

Poslanici danas razmatraju izveštaje nezavisnih tela, a posle podne razmatraće amandmane na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojim je predviđeno da se za prvorođeno dete dobije od države pomoć od 300.000 dinara. Glasanje o svim tačkama dnevnog reda najavljeno je za 17:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: