Vučić: "Udvostručeno - gotovo 1,2 milijarde evra"; "Najbrže u Evropi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Slovenija i Srbija pre 10 godina imale 572 miliona evra trgovinske razmene, a da je to danas udvostručeno.

Izvor: B92.net

Nedelja, 28.11.2021.

14:27

Vučić:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

"Gotovo milijardu i 200 miliona evra. Sigurni smo da ima još mnogo prostora za bolju i uspešniju saradnju Slovenije i Srbije, naših biznismena i kompanija i mislimo da će ta trgovinska razmena u budućnosti samo da raste", rekao je Vučić nakon sastanka sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Vučić je rekao da je Pahora upoznao i sa elementima inicijative "Otvoreni Balkan" i, kako je naveo, dobrim posledicama koje ta inicijativa donosi za zemlje učesnice.

Predsednik je istakao da Srbija kumulativno, kada se posmatraju 2020. i 2021. godina, najbrže raste u celoj Evropi.

"Imali smo prošle godine stopu rasta -0,9, a ove godine očekujemo +7,5. To je kumulativno +6,7, što nema nijedna druga zemlja u Evropi", istakao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: