Vučić objasnio zašto nije uveo sankcije Rusiji

Vučić je u intervjuu za kanal na Jutjubu Solovjev Lajv govorio i o ekonomskom napretku Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2021.

13:10

Vučić objasnio zašto nije uveo sankcije Rusiji
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je naglasio da je naša zemlja ekonomski napredak postigla, između ostalog, i zbog toga što ima prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom, ali da, naravno, veliki broj investicija dolazi i iz Evropske unije.

Vučić je u intervjuu, koji je danas u celosti objavljen uoči Vučićevog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a čije do sada neobjavljene delove prenose ruske agencije, istakao da je Srbija u protekle dve godine imala najveću stopu privrednog rasta – oko 6,7 odsto i da je za poslednjih sedam godina izgrađeno više bolnica nego u prethodnih 70 godina.

Odgovarajući na pitanje zašto je izabrao teži put i nije uveo sankcije Rusiji, Vučić je odgovorio da politika nije lakši put i da Srbija ima svoje političke i ekonomske interese.

"Da nismo imali gasovod, da ne sarađujemo sa Rusijom, mi danas ne bismo imali gasa, danas bismo plaćali 800–900 evra za gas", objasnio je Vučić i dodao da Srbija to ne može da izdrži ekonomski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: