Iz Srbije za Nemačku: Kreće isporuka iz kragujevačkog Simensa

Simens mobiliti Srbija isporučuje prvi tramvaj za grad Nirnberg u potpunosti proizveden u kragujevačkoj fabrici, saopšteno je danas iz te kompanije.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.11.2021.

16:00

Iz Srbije za Nemačku: Kreće isporuka iz kragujevačkog Simensa
Ilustracija: Profimedia

Kako navode, to je prvi od ukupno 12 tramvaja koji će se u Srbiji graditi za potrebe tog nemačkog grada.

Zajedno sa metro vozovima G1 koje takođe isporučuje Simens mobiliti, avenio tramvaji proizvedeni u Šumadiji će takođe biti suštinski deo modernizacije javnog gradskog prevoza u koji Nirnberg aktivno ulaže.

U saopštenju se navodi da je montaža tog kontingenta tramvaja počela na leto 2021. godine, a proizvodnja je u toku.

Avenio tramvaji zasnovani su na modularnom pristupu proverenih sistema i komponenti koji omogućavaju prilagođavanje potrebama kupaca, što za Avenio Nirnberg podrazumeva – dužinu vozila od 36,9 metara, širinu vozila od 2,30 metara, maksimalnu brzinu od 70 kilometara na čas i kapacitet za smeštaj 218 putnika.

U Kragujevcu ih dočekuje ozbiljan konkurent, ali Škoda ne mari za to

Fabrika u Kragujevcu je počela proizvodnju komponenata za Simens mobiliti vozila u leto 2018, a 2020. je preuzela završnu montažu i puštanje u rad kompletnih šinskih vozila, to jest avenio modela tramvaja za odabrane projekte.

Nirnberg je treći grad u Evropi čije avenio tramvaje isporučuje kragujevačka fabrika.

Trenutno Simens u Srbiji zapošljava više od 850 zaposlenih.

Fabrika takođe ima inženjerski centar koji privlači vrhunske lokalne inženjerske talente, dajući važan doprinos proizvodnom i inženjerskom otisku kompanije Simens mobiliti u Evropi, dodaje se u saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: