Šef Tvitera: "Hiperinflacija će promeniti sve – desiće se uskoro"

Saosnivač Tvitera Džek Dorsi smatra da će inflacija u SAD eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.10.2021.

10:10

Šef Tvitera:
Džek Dorsi; Foto: EPA-EFE/KIM CHUL-SOO

"Hiperinflacija će promeniti sve. To će se uskoro dogoditi u SAD, pa tako i u svetu", napisao je Dorsi na Tviteru, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma, i sve veće zabrinutosti da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali, prenosi CNBC.

Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel je priznao u petak da će inflatorni pritisci "verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo", napominjući da bi mogli da potraju i "sledeće godine".

Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.

Tri džina najavila promene; "Scenario koji se viđa jednom u 20 godina"

Osim što nadzire društvenu mrežu koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je snažan zagovornik bitkoina. On je naveo da Skver, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica, čiji je Dorsi saosnivač, želi da uđe u rudarenje ove kriptovalute. Skver već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.

Dorsi je aktuelni generalni direktor Tvitera i Skvera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: