Šta to tačno Nemci najaviše za Beograd?

Berlinski startup N26 najavio je otvaranje svoje kancelarije u Beogradu.

Izvor: B92.net, Netokracija

Četvrtak, 21.10.2021.

10:00

Šta to tačno Nemci najaviše za Beograd?
Ilustracija: bbernard/Shutterstock

U pitanju je vlasnik jedne od najpopularnijih mobilnih banaka, a vest je preneo portal TechCrunch.

Kompanija će, kako se dodaje, u svoje poslove uložiti dodatnih 900 miliona dolara. Ukupna vrednost ove mobilne banke sada je procenjena na devet milijardi dolara, njene usluge koristi sedam miliona korisnika u 25 zemalja, a suosnivač kompanije Valentin Stalf tvrdi da kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope.

"Trenutno dominiramo u Centralnoj Evropi. Kompanija Revolut (koja se takođe bavi mobilnim bankarstvom) radi uglavnom u Velikoj Britaniji i Istočnoj Evropi", objasnio je Stalf.

N26 zbog toga želi da poveća svoje prisustvo u Centralnoj Evropi, kao i da se proširi na Istočnu Evropu gde još ima mesta za nove kompanije, a u tekstu se kaže i da planira da otvori i kancelariju u Beogradu, te da će se planirano proširenje dogoditi sledeće godine.

Međutim, ostalo je nejasno šta to tačno znači - da li se izjava odnosi na želju kompanije da na srpskom tržištu lansira svoje proizvode i usluge ili da ovde zaposli još ljudi kroz već uspostavljen razvojni tim. Odgovor je ponudio tekst portala Netokracija. Pozivajući se na izjavu koju su naknadno dobili od pres službe kompanije, oni pojašnjavaju da N26 u ovom trenutku ne planira proširenje van EU - makar ne u smeru Istočne Evrope.

To znači da se N26 samo priključio velikom broju stranih kompanija koje u poslednje vreme ovde kreiraju ili šire svoje razvojne timove, što je startap na kraju i potvrdio.

Podsetimo, berlinski startap N26 je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva, nudi bankovne račune i debitne kartice kojima može da se upravlja pomoću mobilne aplikacije. Otvaranje bankovnog računa je zahvaljujući mobilnom bankarstvu postalo prilično jednostavno jer ne zahteva odlazak u poslovnicu niti popunjavanje papirologije. Korisnici zajedno sa svojim brojevima računa dobijaju i virtuelnu karticu preko internet stanica Apple Pay ili Google Pay.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: