Britanci daju zajam za izgradnju 5G autoputa u Srbiji

Britanska izvozna kreditna agencija UK Export Finance (UKEF) obezbedila je zajam od 430 miliona evra za izgradnju 5G auto-puta u Srbiji.

Izvor: Beta

Utorak, 19.10.2021.

12:57

Britanci daju zajam za izgradnju 5G autoputa u Srbiji
Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock

Projekat izgradnje Moravskog koridora (E-761) tako postaje prvi projekat u Srbiji koji će koristiti podršku najstarije svetske izvozne kreditne agencije, saopšteno je danas iz britanske ambasade u Beogradu.

Predviđeno je da Moravski koridor spoji Pojate i Preljinu i bude jedna od najmodernijih saobraćajnica u regionu sa najnovijom telekomunikacijskom opremom, signalizacijom i tehnologijom za kontrolu poplava, odnosno sisteme za zaštitu životne sredine.

Kako napreduju radovi na Moravskom koridoru? Biće najširi auto-put u Srbiji VIDEO

"Ova najava je potvrda da radimo na jačanju odnosa Ujedinjenog kraljevstva i Srbije usmerenim ka budućnosti. Ujedinjeno Kraljevstvo ima ogromno iskustvo i stručnost ne samo u izgradnji puteva, već i u sektorima poput železničke inovacije i zelene energije. Ovi sektori su kljućni za budući razvoj Srbije i šireg regiona Zapadnog Balkana", rekla je britanska ambasadorka u Srbiji, Šan Makleod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: