"Razmišljamo šta da uvedemo kao mere, to ćemo sledeće nedelje"

U Srbiji ima dovoljno električne energije i gasa, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.10.2021.

13:30

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

Ona je dodala da je naša zemlja po tom pitanju bezbedna u vreme energetske krize koja potresa svet.

Brnabićeva je, nakon što je na Beogradskom sajmu primila treću dozu vakcine protiv kovida, rekla da je cena električne energije u Srbiji i dalje mnogo niža nego u Evropi, ali i navela da će biti pritisak na cene.

"Analiziraćemo sve ono što je potrebno da bismo videli šta je pravi način. Privreda je tražila da se ograniči cena električne energije u narednim mesecima, ali to je nemoguće jer imamo liberalizovano tržiste", rekla je premijerka novinarima.

Kaže da se neke rezerve gasa koriste iz skladišta u Banatskom dvoru, ali, naglašava, Srbija je bezbedna po pitanju energenata.

"Razmišljamo šta treba da uvedemo kao mere da bismo bili dugoročno bezbedni, to ćemo uraditi tokom sledeće nedelje", dodala je premijerka.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je kazao da imamo u skladištu u Banatskom dvoru 268 miliona kubnih metara gasa.

Vučić o cenama: Jedem se, trošimo rezerve; "Građani neće plaćati više"

"Napunili smo to, Rusi imaju 170 miliona koje bismo s njima po višoj ceni uzeli do kraja godine. Nama će da nedostaje 100 do 120 miliona kubnih metara gasa", pojasnio je on.

Poručio je i da ćemo mi do Nove godine potrošiti zalihe, te je susret sa Putinom od ključne važnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: