"Vrag odneo šalu" u Hrvatskoj: Država ograničava cenu goriva

Vlada Hrvatske je na današnjoj redovnoj sednici donela novu uredbu.

Izvor: Dnevnik.hr

Četvrtak, 14.10.2021.

12:26

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Naime, reč je o uredbi prema kojoj trgovci naftnim derivatima u narednih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 1,48 evra za litar, a dizel za 1,46 evra.

"Uredbom imamo mogućnost da kao Vlada uređujemo maksimalnu cenu goriva uzimajući u obzir trenutak i nepredvidivost cene goriva i da, sa ciljem neometanog ekonomskog oporavka, na 30 dana stabilizujemo cene benzina i dizela. Ograničićemo cenu benzina na 1,48 evra, a dizela na 1,46 evra'', istakao je premijer Andrej Plenković.

U narednom periodu Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svetskom tržištu te po potrebi dodatno reagovati, prenosi hrvatski portal Dnevnik.

"Nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove na maksimalnu cenu goriva. Maksimalne cene određene su na maksimalno 30 dana. Verujemo da će u sledećih 30 dana doći do stabilizacije. S jedne strane trošak će snositi distributeri, a s druge strane država'', objasnio je ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: