Dostavljač kasni, ako uopšte dođe; šta Glovo kaže na masovne žalbe u Srbiji

Glovo je nedavno preuzeo platformu Donesi i nisu svi korisnici srećni zbog toga.

Izvor: B92

Petak, 08.10.2021.

18:32

Dostavljač kasni, ako uopšte dođe; šta Glovo kaže na masovne žalbe u Srbiji
Ilustracija: SFIO CRACHO/Shutterstock

Mnogi se žale da ne mogu da dođu do određenih restorana ili da dostava sada nije moguća u njihovom kraju.

Nedavno je negativnu kritiku putem Tvitera uputio i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

"Sat i 10 minuta nakon naručivanja nečega sa rokom isporuke 20 do 30 minuta i još se čeka. Proširenje nije uvek pozitivan proces", ocenio je Čadež. Šta se dešava?

"Vršenje usluge dostave može biti izazovno, a razloge zbog kojih neki korisnici nisu zadovoljni svakako uzimamo u obzir. Neprestano radimo na tome da unapredimo našu platformu i prevaziđemo probleme s kojima se povremeno susrećemo", poručuju za B92.net iz kompanije Glovo.

Takođe, kažu, prisutan je i sistemski problem nedostatka radne snage, sa kojim se suočava industrija dostave u Srbiji i koji im često ne dozvoljava da pružaju usluge u svim područjima gde bi želeli.

"To dovodi do toga da pojedini partneri sa naše platforme u određenom periodu nisu vidljivi korisnicima, budući da se geografsko područje sa kog mogu poručivati smanjuje kada nemamo dovoljno kurira", pojašnjavaju.

"Dajemo sve od sebe"

Predstavnici kompanije podsećaju da je preuzimanje platforme Donesi bio kompleksan i zahtevan proces.

"Svesni smo da je pojedinim korisnicima ponuda različita od one na koju su navikli i dajemo sve od sebe da je učinimo boljom i raznovrsnijom. U ovom trenutku nudimo uslugu dostave iz više od 2.500 restorana širom Srbije, a udružili smo se i sa supermarketima, knjižarama, apotekama, benzinskim stanicama i mnogim drugim partnerima. Iako ova vrsta poslovanja može biti izazovna, ovde vidimo značajne mogućnosti za proširenje naših usluga", kažu naši sagovornici.

Veruju da će u narednom periodu uspeti da povećaju broj svojih partnera, doprinoseći rastu i njihove prodaje.

"Takođe verujemo da ovde imamo dobru priliku da ulažemo u tehnologiju i inovacije, kao i da proširimo našu jedinstvenu ponudu u nekoliko kategorija i na taj način zadovoljimo sve potrebe naših kupaca, nudeći im prikladnu i trenutnu isporuku, koju neće čekati više od 30 minuta", ističu u Glovu.

U želji da se približe korisnicima u Srbiji i omoguće im što raznovrsniju ponudu nastaviće, dodaju, da sklapaju partnerstva i šire poslovanje na nova područja.

"Trenutno smo već prisutni u više od 30 gradova u Srbiji, a naš fokus će biti da proširimo naše usluge. Naš plan je da ulažemo u unapređenje korisničkog iskustva, u dugoročno i održivo poslovanje, kao i da dalje širimo poslovanje na lokalnom nivou", poručuju, naglašavajući da su u regionu jugoistočne Evrope već prisutni u osam zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija) i više od 200 gradova.

Ambiciozni planovi za Afriku

Uz to, prelaskom na drugi kontinent, početkom septembra, Glovo je najavio i proširenje svojih operacija u Africi.

"Uključivanjem Gane i Tunisa, aplikacija će biti dostupna u sedam zemalja ovog kontinenta i otprilike 6,5 miliona ljudi će moći da pristupi aplikaciji. Time kompanija nastavlja svoju misiju da sve u svim gradovima učini dostupnim svima. Dosadašnje investicije Glova u afrički region iznose ukupno 25 miliona evra, a kompanija očekuje da će uložiti dodatnih 50 miliona evra tokom narednih 12 meseci radi daljeg ubrzanja širenja", najavljuju.

Kompanija, naglašavaju, veruje da postoji niz ključnih tržišta u Africi u kojima ima prostora za uspostavljanje poslovanja i prepoznaje jedinstvenu priliku za platformu u lokalnim zajednicama podržavajući nezavisna preduzeća i pomažući im da dođu do novih kupaca na mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: