Neko smanjuje, neko ukida, a Srbija povećava

Nacionalni prevoznik Luksemburga "Lukser" ukinuće letove prema Crnoj Gori, "Turkiš erlajns" će smanjiti njihov broj, dok je "Er Srbija" odlučila da ih poveća.

Izvor: Dnevne novine

Četvrtak, 23.09.2021.

08:38

Neko smanjuje, neko ukida, a Srbija povećava
Ilustracija: Depositphotos, todordinchev

Sa krajem leta, menjaju se i redovi letenja, pa su mnoge avio-kompanije odlučile da značajnije smanje broja letova, kako zbog epidemiološke, tako i zbog ekonomske situacije, pišu Dnevne novine.

"Turkiš erlajns" je revidirao red letenja i smanjio broj rotacija prema gradovima u regionu. Kada je u pitanju Podgorica, trenutnih 14 letova, dva dnevno tokom cele sedmice, biće smanjeno na deset, a po dva leta imaće ponedeljkom, petkom i nedeljom.

To je, u neku ruku, i očekivani potez ako se uzme u obzir da će crnogorska državna avio-kompanija Er Montenegro nastaviti sa održavanjem linije Tivat – Istanbul. Ta sezonska linija ima odličnu popunjenost, pa će i tokom zime njihovi avioni letjeti dva puta sedmično, i to sredom i nedeljom.

S druge strane, nakon što je crnogorski avio-prevoznik povećao na 20 broj sedmičnih letova iz Tivta i Podgorice prema Beogradu, odgovor je stigao sa druge strane. Tako će Er Srbija izmenama reda letenja imati čak 33 leta nedeljno ka Crnoj Gori.

Kad je u pitanju Podgorica, kompanija će ponedeljkom i petkom imati četiri dnevna leta, subotom i nedeljom po dva, a ostalim danima po tri.

Za Tivat će leteti dvostruko više od Er Montenegra, odnosno 12 puta, i to po jednom utorkom i sredom, a ostalim danima po dva puta. Tako će putnici na ovim relacijama sedmično moći da izaberu odgovarajući let među čak 53 ponuđena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: