Usvojeno: Kuda će prolaziti auto-put od Rumunije do Srbije?

Analiza studije izvodljivosti za auto-put Rumunija–Srbija je završena i odabrana je konačna trasa deonice Temišvar–Moravica duga 70 kilometara.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

19:11

Usvojeno: Kuda će prolaziti auto-put od Rumunije do Srbije?
Foto: Depositphotos, rasica

To je objavio rumunski ministar saobraćaja Katalin Drula.

"Sada mogu početi terenska istraživanja i detaljno projektovanje. U okviru projekta istraženo je 11 varijanti trasa, koje su povrgnute višekriterijumskoj analizi, na osnovu ekonomskih i ekoloških normi", rekao je tamošnji ministar saobraćaja, a prenosi portal Ekonomika (Economica).

Širi se mreža auto-puteva po Srbiji: Šta je sve u planu?

Prema njegovim rečima, izabrana je "varijanta 5", prenosi eKapija.

"Varijantom 5 predložena je ruta koja se odvaja od puta A1 u području opštine Remetea Mare, nastavlja do južnog dela Temišvara, odnosno naselja Đirok, gde je u planu gradnja pristupne saobraćajnice. Odatle se trasa nastavlja prema jugu, obuhvatajući mesta Žebel, Nemačku Stamoru i Moravicu, do granice sa Srbijom", naveo je Drula.

Druga faza studije izvodljivost,i koja uključuje detaljna terenska istraživanja (geotehničke, arheološke, topografske, studije životne sredine), trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.

68 gradilišta, 2.000 ljudi, radi se i noću: Kada dobijamo digitalni auto-put?

Prošle godine je rumunska Nacionalna kompanija za upravljanje putnom infrastrukturom (CNAIR) potpisala ugovor za studiju izvodljivosti auto-puta Temišvar–Moravica, koji će nastaviti do Pančeva, a vrednost ugovora premašuje devet miliona leja (oko 1,8 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: