Vučić: "Zahtevamo hitno izdavanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sednice Saveta nacionalne bezbednosti na kojoj se razgovaralo o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

12:08

Vučić:
Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

"Zahtevamo da hitno budu izdate licence za snabdevanje, distribuciju i trgovinu električnom energijom za dve srpske kompanije, u skladu sa Briselskim sporazumom", kazao je tom prilikom.

Kako je dodao, dok traje krizna situacija na severu pokrajine, mi ćemo se snalaziti i pronalaziti rešenja za snabdevanje.

"Neće uvek biti svega, ali osnovnih životnih namirnica na severu pokrajine će biti dovoljno, da ljudi mogu normalno ili relativno normalno da žive", naveo je predsednik.

Osvrnuo se i na stanje u Hrvatskoj.

"Kaže jedan stručnjak, Srbija 'još četiri desetljeća' neće da ih stigne. Prvo, ustanovili smo da ste primetili da će Srbija da vas stigne. E, sad je ostalo drugo pitanje, a to je vreme za koje će da vas stigne. To će biti mnogo, mnogo, mnogo pre ta 'četiri desetljeća'. Da sačekamo mi prvo kraj ove godine, da vidimo kako će da bude", poručio je Vučić.

To će, ocenjuje, biti u 300 do 600 miliona razlike, što je za veliki novac – sitnica.

"A nekada su imali 15 milijardi prednosti u odnosu na Srbiju", podsetio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: